Veilige Honken

De scholen gaan bijna weer beginnen! Weten jullie de Veilige Honken te vinden?

Een lekke band, een valpartij, hevig onweer of een uit de hand gelopen ruzie. Het kan scholieren overkomen als ze onderweg naar school zijn. Vaak kunnen scholieren dat zelf oplossen, maar soms lukt dat niet. Een vrijwilliger van een Veilig Honk kan in zo’n situatie helpen.

Wat doet een Veilig Honk?

Een vrijwilliger van een Veilig Honk probeert een scholier die aanbelt te helpen. Deze hulp kan bestaan uit een luisterend oor bij bijvoorbeeld ruzie onderweg, een pleister plakken als de scholier is gevallen en een schaafwond heeft, onderdak bieden bij slecht weer, een fietspomp aanbieden, het stallen van een kapotte fiets. De vrijwilliger kan bij pech of een andere reden even de school bellen zodat zij weten dat de scholier onderweg is maar wat later zal arriveren. De vrijwilliger belt ook naar de ouder(s) om te voorkomen dat zij ongerust worden. Misschien vraagt de vrijwilliger aan de ouder(s) om hun kind op te halen.

De vrijwilliger hoeft beslist geen eenvoudige reparaties aan fietsen te verrichten of banden te plakken. Het mag uiteraard wel, maar dat bepaalt de vrijwilliger zelf.

Waar vind je de Veilige Honken?

De Veilige Honken vind je langs de fietsroute richting school. Het zijn vaak plekken, woningen of bedrijven, waar bijna altijd iemand aanwezig is, zodat ze scholieren kunnen helpen. Op het kaartje hieronder kun je zien waar een Veilig Honk te vinden is.

Hoe herken je een Veilig Honk?

Een Veilig Honk is herkenbaar aan het bord met het logo. Dit bord staat in de tuin of voor het raam van het Veilig Honk. Vrijwilligers van het Veilig Honk helpen graag!

Afbeelding Veilig Honk