Over ons

Het Centrum voor jeugd en Gezin (CJG) is een plek waar ouders / verzorgers, kinderen, jongeren tot 23 jaar en professionals terecht kunnen met al hun vragen over opvoeden en opgroeien. Vragen? Op deze website kan je een vraag stellen via e-mail en in contact komen met een professional als u hulp nodig heeft. Bij de beantwoording van de vragen werkt het CJG nauw samen met deskundigen.

Wat is het CJG?

Het Centrum voor Jeugd en gezin is een plek waar je met vragen over opvoeden en opgroeien terecht kunt. Over je kind, over jezelf of over je ouders. Wij vinden geen enkele vraag raar - hoe klein, onschuldig of ingewikkeld ook. Je kunt je vragen stellen via de website, de telefoon of via onze e-mail. Je krijgt altijd een antwoord. Handig, want iedereen kan wel wat tips gebruiken over opvoeden en opgroeien.

Toegang tot jeugdhulp

Sinds 1 januari 2015 kunt u ook bij het CJG terecht als er professionele hulp nodig is. Een medewerker van het CJG kijkt samen met u welke hulp er bij uw situatie past. U kunt voor een gesprek terecht op het gemeentehuis, maar het kan ook eventueel bij u thuis. Ook jongeren kunnen zelf bij het CJG hulp aanvragen.

Professionele hulp, de zogenaamde 2e lijns zorg zoals bijvoorbeeld psychische hulp, thuisbegeleiding of dagbehandeling kunt u ook aanvragen bij het CJG.

Waarom zou ik naar het CJG gaan?

Omdat het normaal is om vragen over opvoeden en opgroeien te hebben. Opvoeden en opgroeien gaat niet altijd vanzelf. Bij het CJG staat er steeds een medewerker voor je klaar. Die denkt mee, geeft praktische tips en kijkt welke oplossing bij jou past of weet waar je met je vraag terecht kunt.