Alle onderwerpen

Feestdagen en vieringen

In Nederland kennen we veel feestdagen. Sommige daarvan zijn algemeen erkend. Dat betekent dat de meeste mensen er vrij voor krijgen.

Kijk op Rijksoverheid.nl voor een overzicht van de feestdagen.

Religieuze feestdagen

De meeste feestdagen komen voort uit religies. Enkele religieuze feestdagen zijn Pasen, het Suikerfeest en Kerstmis. Andere (niet-religieuze) feestdagen die landelijk gevierd worden, zijn Koningsdag en Bevrijdingsdag. Soms krijg je voor deze dagen vrij van je werkgever. Schoolgaande kinderen krijgen voor deze feestdagen vrij van school.

Carnaval wordt vooral in het zuiden van Nederland gevierd. Kinderen vinden Koningsdag vaak heel leuk vanwege de vrijmarkten en activiteiten op straat. Andere feesten voor kinderen zijn Sinterklaas en Sint-Maarten. Met Sint-Maarten (11 november) gaan kinderen met lampionnen langs de deuren om snoep te vragen.

Moederdag en Vaderdag

Feestdagen speciaal voor alle ouders zijn natuurlijk Vaderdag en Moederdag. Vaak maken kinderen op school een leuk cadeau voor hun vader of moeder.

 

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.