Nieuwe jeugdverpleegkundigen voorgesteld

Mijn naam is Talitha Polderman (links), 29 jaar en geboren en getogen in de Zak van Zuid-Beveland. Hier woon ik samen met mijn partner en dochtertjes van 4,5 en 2,5 jaar. Voordat ik begon als jeugdverpleegkundige heb ik ruim 6,5 jaar met veel plezier en toewijding gewerkt als wijkverpleegkundige bij SVRZ. Mijn hart bleek uiteindelijk toch bij de jeugdgezondheidszorg te liggen. Sinds april dit jaar ben ik werkzaam als jeugdverpleegkundige bij de GGD Zeeland. Corona schopte, net als voor vele anderen, de boel in de war: ik werd vanaf half april ingezet bij het Corona-crisisteam van de GGD. Tussendoor kon ik wat uurtjes meedraaien binnen de Jeugdgezondheidszorg (JGZ). Sinds september ben ik volledig werkzaam binnen de JGZ en heb ik de taken van Nathalie Walhout overgenomen. Ik ben op Noord-Beveland werkzaam samen met mijn collega jeugdverpleegkundige Sofie Reijnhout. 

Mijn naam is Sofie Reijnhout (rechts), 34 jaar en woon samen met mijn man en zoons van 3,5 jaar en 3 maanden oud in Vlissingen. Voordat ik in de JGZ werkzaam was heb ik, na afronding van de opleiding ergotherapie, 6 jaar als gedetacheerde gewerkt voor verschillende gemeenten in Nederland als Wmo-consulent. Hier ondervond ik dat ik niet volledig op mijn plek zat en ben de opleiding Hbo-verpleegkunde gaan volgen. Mijn eindstage van de opleiding verpleegkunde was bij de JGZ van GGD Zeeland en dit was een schot in roos. Na mijn afstuderen, nu twee jaar geleden, kon ik hier aan de slag als jeugdverpleegkundige. De afgelopen twee jaar heb ik bij verschillende teams ondersteunt en nu zal ik als jeugdverpleegkundige op Noord-Beveland te vinden zijn in Kortgene. 

Als jeugdverpleegkundige werken wij met kinderen van 0 – 12 jaar en hun ouder. Samen met jeugdarts Paul Lindenbergh werkt Talitha de eerste, derde en vierde woensdag van de maand op het consultatiebureau in Kamperland of Kortgene. Daarnaast werkt Sofie elke derde maandag van de maand op het consultatiebureau in Kortgene. Sofie werkt tevens op de basisschool in Kortgene en Talitha op de overige basisscholen van Noord-Beveland. 

Voor diverse (opvoed)vragen is iedere werkdag van 09.00 - 10.30 uur een telefonisch spreekuur van de Jeugdgezondheidszorg, te bereiken op het nummer: 0800 – 0096. U kunt ons ook altijd bereiken door een e-mail te sturen naar: talitha.polderman@ggdzeeland.nl of sofie.reijnhout@ggdzeeland.nl. De werkdagen van Talitha zijn maandag, dinsdag en woensdag. 
De werkdagen van Sofie zijn maandag, dinsdag (om de week) en donderdag.

Wie weet tot snel! 

Vriendelijke groet,

Talitha Polderman en Sofie Reijnhout

 

v.l.n.r. Talitha Polderman, Sofie Reijnhout

Talitha Polderman en Sofie Reijnhout