Mijn kind en alcohol

Jongeren komen in aanraking met veel verleidingen. Alcohol is daar één van. Omdat de hersenen nog zeker tot het 24e jaar volop in ontwikkeling zijn, is alcohol zeer schadelijk.

 

Gevolgen alchoholgebruik

Pubers die drinken, hebben minder controle over hun gedrag en belanden eerder in vervelende situaties zoals ongelukken, vechtpartijen, sexting en ongewenste of onveilige seks. Jongeren die vroeg en vaak drinken, presteren gemiddeld ook minder goed op school.

 

Je hebt wél invloed

In deze folder vind je tips om met je kind te praten over alcohol. Pubers vinden het namelijk nog steeds heel belangrijk wat ouders denken!

 

Laat ze niet (ver)zuipen!

‘Laat ze niet (ver)zuipen!’ is een samenwerking tussen alle Zeeuwse gemeenten, GGD Zeeland, Emergis Preventie, Politie Zeeland-West-Brabant en andere maatschappelijke partners. Samen werken deze organisaties aan het terugdringen van het alcoholgebruik door jongeren onder de 18 jaar en het tegengaan van problematisch alcoholgebruik door jongeren van 18 tot 24 jaar. Dat doen ze door zich vooral te richten op het netwerk rond de jongeren zoals ouders, scholen, sportverenigingen, horeca en supermarkten.